Магнезиев борд

bord.fc0b9665d27ced13a93e78359217974f13
Негорими водоустойчиви плоскости за облицовка, изработени от инертни материали /MgO, MgCl2/ и стъклотъкан


Информация:
Магнезиевият борд e нов материал в строителството. Предлага се във вид на плоскости за облицовка на вътрешни и външни стени с размери 1220*2440 мм и дебелина от 3 до 20 мм.
Произведен е от естествени неорганични материали – магнезиев окис, магнезиев хлорид, стъкловлакна, талк. Не съдържа азбест, формалдехиди, бензини или др. вредни за човешкото здраве вещества.
Магнезиевият борд може да се използва като заместител на OSB, шпертплат, циментов борд, гипсокартон и други продукти, където здравината, водо- и пожароустойчивостта са от първостепенно значение. Прилага се в семейни къщи, апартаменти, стопански постройки, театри, музеи, училища, болници, търговски центрове, хотели, аерогари и други подобни.


Основни качества:
Устойчивост на огън - магнезиевият борд е тестван за пожароустойчивост съгласно условията на стандарт ASTM E-119-00a. Получава клас А (ASTM E-84) с нулеви оценки за разпространение на пламък и емисия на дим. Използва се за защита на метални конструкции от огън.
Устойчивост на вода - магнезиевият борд е водоустойчив. Не променя физико-химическите си качества при продължително овлажняване. Не показва никакви структурни промени след 25 цикъла “замразяване-размразяване”. Силата на огъване остава непроменена след навлажняване.
Устойчивост на удар – при изпитанията за удароустойчивост магнезиевият борд показва по-добри резултати от другите подобни материали – гипсокартон, циментов борд, OSB.
Устойчивост на термити, гризачи и др. – не съдържа хранителни вещества, не образува плесени и гъбички.
Магнезиевият борд се монтира върху стандартна носеща конструкция при използване на традиционните крепежни елементи за облицовки. Плоскостите лесно се режат, пасват, пробиват или коват с помощта на обикновените ръчни електрически уреди.


Сертификати:

  • European Standard
  • ISO CQC
  • NVLAP test report
  • OCM SGS -ASTM REPORT

Инструкция за монтаж на магнезиев борд

Оставете Вашето съобщение

Вашето име

Вашият Email

Относно

Вашето съобщение